Inlägget gjort

Avancerad djursjukvård i Malmö

De som är i behov av en kompetent veterinär i Malmö har möjlighet att använda sig av olika avancerade tjänster inom djursjukvård. Flera djursjukhus och privata veterinärer har öppet dygnet runt för att djuren så snabbt som möjligt ska få den bästa tänkbara vården. Större aktörer i Malmö verkar i moderna utrymmen där personal med olika inriktningar arbetar under samma tak. På så sätt kan djurägaren garanteras att allt från intensivvård av akut sjuka husdjur till vaccinationer och friskvård utförs av experter.

Holistisk omvårdnad för djurets välbefinnande

Veterinärer i Malmö finns till förfogande dygnet runt på de djursjukhus i kommunen som har akutmottagning. Dessa anrättningar har alltid ett kompetent team på plats som är redo oavsett vilket problem husdjuret har. Teamet består vanligtvis av den jourhavande veterinären och ett antal djursjukvårdare som tar emot kunden och dennes djur. Personalen önskar att djurägaren ska ringa innan ett besök, men om detta inte är möjligt kan man komma oanmäld. Annars tas alla djurpatienter in via polikliniken med eller utan remiss. På polikliniken får djurets ägare vara med under behandlingen eller undersökningen om så önskas. Huvudsaken är att såväl ägaren som djuret känner sig trygga under besöket.

När man besöker en veterinär ska man ha med sig djurets försäkringsbrev, vaccinationsintyg, registreringsbevis och eventuellt pass. Djuret bör vara i bur eller kopplat, med tanke på att även andra djur finns på plats. Tjänsterna som erbjuds varierar beroende på djursjukhus, men på de flesta institutionerna finns specialutbildad personal och all nödvändig utrustning som krävs för att djuret ska få såväl högkvalitativ behandling som personlig omsorg. Genom att ha egna laboratorium får veterinären tillförlitliga svar snabbt, samtidigt som operationssalar och röntgenavdelningar står beredda.

omvårdat djur

Förutom tillgång till omvårdnad finns det allt fler kliniker som erbjuder ett brett sortiment av veterinärfoder. Likt mat för människor kan foder för djur användas som en viktig del av behandlingen vid olika sjukdomar eller i förebyggande syfte. Många gånger kan faktiskt maten ligga bakom symtom såsom mag- eller hudproblem. Djursjukvårdare är dock även utbildade i kostrådgivning och kan ge goda råd om vilket sorts foder som passar till det unika djuret. Istället för nöjd-kund-garanti har man en smakgaranti, vilket innebär att man får byta fodret om husdjuret inte tycker om smaken.