Inlägget gjort

Bygg ditt drömkök

Många drömmer om att bygga hus, att få designa sitt hem från ruta 1 och själv bestämma hur allting ska se ut och vara. En viktig del, kanske till och med den viktigaste av alla, är köket. Husets hjärta och kanske det rum där man tillbringar mest tid, förutom sovrummet, men då har man ju ögonen stängda och är i princip medvetslös… Åter till köket! Det gäller att det blir rätt, att man trivs och att man kan se sig själv laga familjemiddagar där inne i åratal, tillsammans med barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbar.

Det är viktigt att ha bra byggnadsställning för ett säkert bygge, särskilt om man har stora renoveringar att ta hand om och fortfarande bor kvar i huset under tiden. I Stockholm finns Libergs Sweden AB som sysslar med alla sorts byggnadsställningar och kan hjälpa dig att få ordning på köket på nolltid. Kontakta dem gärna för mer information om byggnadsställningar i Stockholm.

Viktig utrustningByggnaddställningar

För en rejäl köksrenovering krävs det en hel del pengar. Även om man inte är en proffskock så kommer man att behöva både det ena och andra, och många resonerar som så att de äntligen får allt precis som de vill ha det och då vill de heller inte snåla in på grejer. Det betyder inte att man måste ta det dyraste av allt, beställa marmor från Italien och köpa fyrtio japanska knivar. Men saker som man verkligen använder varje dag kan det absolut vara värt att haffa tag i bra kvalitet. Hit räknas ugnen, spisen, kylskåpet och, vilket många glömmer bort, fläkten. En bra köksfläkt ser till så att matlagning såsen inte sprider sig i hela huset så att dina sängkläder inte stinker bacon efter att ni ätit spagetti carbonara.

När du fixar nytt

Innan du kastar dig ut i butikerna och slänger fram kreditkortet för att få tag på köksdelar och köksutrustning finns det ett par saker att tänka på:

  • Planera noggrant – vad får plats i ditt nya kök, vad är viktigaste, vad ska stå var?
  • Se över budgeten – det är ingen idé att planera för saker du inte har råd med.
  • Prata med experterna – personalen i en köks- eller vitvaruaffär är grymma på köksplanering, dra nytta av deras expertis.
  • Ha kul! Se till att njuta av resan mot ett nytt kök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *