Inlägget gjort

Det egna caféets dolda jobb

Det är många som drömmer om att öppna sin egen restaurang eller café. Man ser framför sig hur man står bakom disken och tar emot dricks för de läckra bakverken. Hur skolungdomar köper med sig en kycklingsallad på väg till biologin, hur börsmäklare som jobbar i närheten hämtar upp en låda ekologiska energybars, hur mammor med barnvagnar stannar och fikar i timmar medan deras väluppfostrade barn sover i något hörn.

Så kan det visst bli, men vägen dit är stenig och brant och innehåller många tråkiga sysslor som man kanske inte tänker på från början. Bland annat kommer ditt företag att kräva lite kontorsmaterial. Om du inte är intresserad eller orkar lägga timmar på att beställa det som tagit slut och behövs, kan du alltid ge jobbet till DSFM – en städfirma i Stockholmstrakten som har tjänster som trappstädning och kontorsstädning, men som också ordnar entrémattor, växter, kaffemaskiner och kontorsmaterial till stora och små företag. Kontakta dem för mer information.

Spara tidKontorsmaterial

Genom att låta DSFM sköta ditt kontorsmaterial kommer du att få massor av tid över. Dessutom kan de även komma förbi och analysera läget på kontoret, komma fram till hur ni kan bli mer effektiva och spara ännu mer tid.

Så länge förrådet av saxar, tape och Tippex är påfyllt kan du istället ställa dig i köket med förklädet på och satsa på att komma fram till nya grejer att sätta på menyn.

Eller så går du genom finanserna. Det må låta tråkigt, men är otroligt nyttigt – och kanske hittar du ett läckande hål som du kan stoppa med nya idéer och planer.

De flesta caféägare försöker att inte lägga för mycket pengar på inredningsdesign, men det är också av vikt att stället är mysigt. Hela din månadsbudget bör inte investeras i skrivarpapper och hålslagare, om man säger så, utan kanske också i några blockljus, nya dukar eller varför inte ett gäng nya skivor som kunderna kan lyssna på.

Mumsig mat

Ett lyckat café består inte bara av kontorsmaterial och blockljus, utan också av maten. Satsa på att servera både klassiker och nya rätter. Här är ett par tips för en omtyckt meny:

  • Lyssna på trender och häng med så gott det går med er egen touch.
  • Satsa på internationella rätter som inte alla känner till.
  • Kör gärna vegetariskt för ovanlighetens skull.
  • Modernisera gärna gamla klassiker.