Inlägget gjort

Hobbykockens hobbyhantverkande köksdröm

Alla matintresserade drömmer om ett ordentligt kök. Alltså ett som påminner om de som deltagarna i olika matlagningsprogram på tv springer runt och svettas i. Ett där alla tänkbara apparater finns och där avstånden mellan spis, ugn, kyl och diskho är optimala. Men att skapa detta drömkök är ingen billig historia, oavsett var man befinner sig och hur pass duktig man är på att utföra hantverksdelarna själv. Du som ändå vet med dig att tummen sitter där den ska och inte mitt i handen, kan med hjälp av till exempel JHL i Ystad ta på dig mycket av jobbet själv. Då måste du visserligen fortfarande betala för de lyxiga vitvarorna och kaklet som i princip torkar bort matrester av sig själv, men hantverkskostnaderna blir betydligt mindre. Av JHL kan du hyra maskiner som underlättar byggarbetet något enormt. Gå in på deras hemsida under JHL för att ta reda på vad som finns att tillgå och göra upp en plan för att kunna tillverka det drömköket nu direkt.

Det kan du fixa självJHL - Maskinuthyrning

Några saker kanske du inte ska riskera att göra själv, som till exempel elinstallationer och liknande, där fel kan leda till stora personskador och att ditt nya kök kanske till och med brinner ner. Men mycket går att ordna på egen hand, utan några större talanger inom byggnadsbranschen. Sätta upp lister är en sådan sak, måla väggar, golv och tak en annan. Även parkettgolv, om ett sådant ska läggas, fixar de flesta hobbyhantverkare på egen hand. Har man dessutom hjälp av verktygen som man har hyrt kan det hända att man också fixar att sätta upp innerdörrar, installera skåp och diskho, och så vidare.

Undvik vatten över huvudet

Oavsett vad du kommer fram till att du kan göra själv och vad du måste ha proffsen till att hjälpa dig med, så finns det några generella grejer du kan tänka på för att göra hela processen så smidig som möjligt:

• Ha gott om tid på dig
• Använd pålitligt folk till hjälp
• Dubbla budgeten redan från början för en mer realistisk summa
• Se till att sova ordentligt för att orka med allt jobb.