Inlägget gjort

Hur vet jag om cateringfirman är bra?

Valet av cateringfirma är viktigt inför förberedelser av ett evenemang. Du kanske t ex, behöver hjälp att anordna ett bröllop, fest eller en stor släktträff och inte vet vilken firma som är duglig. Det bekymmersamma är att det inte finns exakta betyg över hur duktiga olika cateringfirmor är. I denna artikel ska vi ta reda på hur du kan ta reda på cateringfirmans status.

Leta referenser

Ett bra sätt att få mer kött på benen gällande cateringfirmor, är att höra genom andra som anlitat cateringservice. Då reklam kan påverka ditt omdöme, är tidigare gäster ett bra bevis på hur de upplevt en viss typ av cateringfirma.

Provsmakning

Schemalägg ett provsmakningsmöte. Cateringfirmor som lagar mat åt stora evenemang erbjuder ofta provsmakning. Beräkna att provsmakningen kommer att ha högre kvalitet för dig, än när 300 gäster serveras. Kvaliteten av mat sjunker ofta när den görs i stor mängd.

Vilken är specalitén?

färsk mat Det är viktigt att du tänker över cateringfirmans inriktning och specialitet. Vissa cateringleverantörer inriktar sig på större evenemang och har därför mer utrustning och expertis, gällande större antal gäster. Andra cateringfirmor specialiserar i mindre sammanhang eller jobbar uteslutande med leverans av mat. Ett tips är att vara på sin vakt med cateringfirmor som säger att de kan hantera allt, chanserna är att de sällan kan det.

Vilken service krävs?

Tänk igenom vilken typ av service du kommer att behöva. Vissa cateringfirmor kommer bara att förbereda och leverera din beställning. Andra firmor kan erbjuda tränade servitörer och specialinriktad personal. Om du har ett formellt evenemang planerat, vill du gärna ha en cateringfirma som är stor nog att ta hand om alla önskade behov. Fråga gärna cateringleverantören om deras personal jobbar temporärt eller om de är fast anställda sen tidigare.

Färskt eller fruset?

Fråga om cateringfirman använder sig av färsk mat eller frusen. Många cateringfirmor gör misstaget att servera frusen mat. Färsk mat är alltid bäst och skall alltid vara nummer ett i prioritering gällande cateringfirmor.

Se upp för prisfrågor

Gör inte misstaget att fråga om priserna först, när du tänker anlita en cateringfirma. Maten för ett bröllop, kan vara mer än hälften av den total utgiften för hela bröllopet och du kommer att få det du betalar för. Om din cateringleverantör sänker sitt pris, kan du vara säker på att de sänker sin kvalitet också.

Läs kontraktsavtalet

När du till sist valt en cateringleverantör med ett bra pris, återstår en sak: Läs igenom kontraktets avtal. Du ska aldrig anlita en cateringfirma utan att ha läst igenom kontraktet noggrant. Om det är gjort och allt är i sin ordning, är det bara skriva under.

I Sverige finns det gott om cateringservice. I Sydsverige råder en trend inom just catering, varför det är troligt att du hittar några av de främsta just där. Om du till exempel vill anlita en cateringfirma i Malmö kan du därför vara trygg hos de flesta att du får ett bra kontrakt, en säker leverans och, inte minst, bra service och kvalitet.