Inlägget gjort

Receptet för en behaglig måltid

Ofta när man planerar sin måltid tänker man inte hela vägen fram till den fulländande smakupplevelsen. Men även dukning, bordsplacering och atmosfären vid bordet är en del av den kompletta smakupplevelsen. Om du vill att måltiden ska intas på altanen och det visar sig att solen står och steker, kan du vänta dig att gästerna kommer att vara mer upptagna med att svettas och kisa med ögonen än att njuta av din måltid – och då har mycket av dina ansträngningar varit för gäves. Om du frågar dem efteråt om maten smakade kommer de nog att nicka men mest minnas tårande ögon och droppande pannor. Nej, investera i en bra markis som du kan dra över din matplats och undvik sådana problem.

En bra terrass är utan tvekan favoritställen nummer ett att inta kvällsmaten på – för de som har tillgång till en. Tänk sköna sommarkvällar med grillat och en sallad, blandad på saker från trädgården. Några vänner kommer över och ni serverar något gott vin eller öl. Vad kan bli bättre? Vad kan bli sämre? Jo, att det mitt i allt detta börjar regna! Vi är trots allt i Sverige – i Stockholm – så vad annat finns att vänta. Och vi pratar inte om ett stilla sommarregn nu, utan Guds syndaflod i 40 dagar och 40 nätter. Det vill säga en vanlig svensk sommar. Vad gör du?

Från syndafall till syndigt gott

Men tänk dig då en markis. Regnet skvalar och forsar – men vad bryr ni er? Grillen står i ett hörn med vit glöd och ni sitter torra och varma under ett värmeaggregat. Ett garanterat fiasko blir här i stället extra mysigt. Vad gör väl en svensk regnsommar när man ändå kan sitta och njuta på terrassen i goda vänners lag med mat och vin? Tänk igenom hur din terrass skulle kunna användas och se ut om du hade en markis över den. Det är oftast inte så svårt att fantisera iväg i de banorna. Kolla på inspirationsbilder och läs tips och råd på nätet. Det finns en hel värld att utforska. Ta sedan ett besök hos Brava Solskydd och kolla in deras utbud av:

  • Markiser
  • Solskydd
  • Persienner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *