Inlägget gjort

Ta utvidgandet ytterligare ett steg

Vi har tidigare tagit upp vad man behöver göra i samband med en renovering; maskiner att hyra, saker att ta hänsyn till och tänka på. Tänk dig allt detta – gånger 50 – om du vill bygga nytt från grunden. Du renoverar inte bara ditt gamla kök eller nedslitna restaurang – du bygger nytt från grunden. Då räcker det inte med en extra borrmaskin eller en slip – då krävs det riktiga doningar. Som schaktmaskiner, grävskopor och liknande. Då får du även uppgradera varifrån du ska hyra maskiner. Maskinuthyrning hos Nordbecks AB i Lund är nästa steg i ambitionstrappan.

Genomtänkt och nyttMaskinuthyrning

Om du funderar på att satsa stort i restaurangbranschen så kanske du funderar på att bygga helt nytt. Det finns fördelar med att få designa ytorna helt från scratch. Du behöver inte ta hänsyn till begränsningar som en lokal – som byggdes som något helt annat i en helt annan tid – innebär. Du kan bygga en lokal som är ämnad som restaurang, idag – precis som du vill ha den. Titta bara på McDonald och andra större restaurangkedjor – har de chansen så bygger de nytt, så att de kan driva sitt koncept hela vägen ut. Ska du ta hela steget ut så behöver du också göra det ordentligt. Se till att du kan schakta det som ska schaktas och gräva upp det som behövs grävas upp. Det kan behövas ordentliga maskiner, med kompetenta förare för att det ska gå riktigt till.

Fördelar och nackdelar med att bygga helt nytt

  • Fördel: du kan bestämma helt från grunden hur det ska se ut, utan att låta dig begränsas.
  • Fördel: du kan enkelt installera alla moderniteter du önskar och kan lätt uppfylla alla hygieniska och miljömässiga aspekter.
  • Fördel: det ger en fräsch och exklusiv känsla om det görs rätt.
  • Nackdel: det är väldigt, väldigt dyrt att bygga från grunden i stället för att renovera.
  • Nackdel: det är inte ofta du hittar en tomt att bygga på som samtidigt ligger bra till i förhållande till var eventuella matgäster rör sig. Satsar du dock på en riktigt exklusiv restaurang så kommer gästerna dit du befinner dig oavsett var det är.
  • Nackdel: såvida du inte är McDonalds så är det svårt att få en nybygd restaurang att gå ihop ekonomiskt. (Det är svårt nog som det är att driva restaurang.)