Inlägget gjort

Varm i och utanför magen

Det finns många saker som vi moderna människor tar för givet. En sådan är värme. Våra förfäder var tvungna att tända en eld varenda gång de ville ha värme. Var de sugna på varm mat så kunde de inte bara ställa in en tallrik i mikrovågsugnen. Om de frös efter en dag på fälten så kunde de inte bara hoppa in under en het dusch. Det är inte heller bara våra förfäder som levde så här. Människor över hela världen har samma situation som fanns här för hundra år sen. Det är helt enkelt på sin plats att uppskatta den värme som våra moderna uppfinningar ger oss varje dag. Men som med mycket annat är det nästan alltid först när man inte har något, som man uppskattar det. När värmepumpen lägger av till exempel, då saknar man den och tänker fina tankar till den gamla goda tiden då den fungerade.
I Lund finns Eko Energi AB som kan hjälpa dig att installera allt från luftvärmepumpar till en friluftsvärmepump. På deras hemsida under varmepumpar.ekoenergi.se kan du läsa mer om deras företag. Där hittar du också kontaktinformation om det är så att du behöver en ny värmepump.

Den varma lyxen

Att ha varm mat på tallriken är väldigt lyxigt. Något annat kan man inte säga om det. Till och med när det är varmt väder ute, så gillar vi att äta varmt. Naturligtvis kokar kanske inte många en het chilisoppa på en strålande sommardag, men grillat till exempel, går ju alltid ner. Det gäller att försöka se lite utanför gränserna vad som är varm mat. Och försöka tänka att varm mat ofta också gör att rätterna smakar mer. Om det är en särskild arom man vill få fram, kan alltså hettan vara ett säkert kort.

Mat som värmer från insidan

Mat kan värma oss genom att vara kryddstark. Så jobbar till exempel många rätter med chili. Men det finns också andra sätt och annan mat som kan värma upp oss människor. Här är några exempel på läcker mat som garanterat kommer att värma upp era magsäckar:

• Varm choklad
• Köttgryta
• Soppor
• Nybakat bröd
• Bakad potatis
• Ostfondue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *